A 8 legnépszerűbb fotós helyszín Debrecenben

Létezik egy site (sightsmap.com), ahol azt rangsorolják egy adott földrajzi területen belül, hogy hol, mennyi fotó készült a helyiek és a turisták által. Megkerestük városunkat, és Szigeti Emese debreceni bloggerrel összeállítottunk egy toplistát a legmenőbb helyszínekről. (Az egyes helyszíneket Emese képeivel illusztráltuk)
Neked melyiknél készült már képed?

8. Roncsbár

A Roncsbár egy  multikulturális, egyedi atmoszférájú szórakozóhely, hatalmas belső terekkel és rengeteg emberrel, akik buliról bulira, koncertről koncertre megfordulnak itt és közben serényen készítenek egy-egy képet jókedvükről.

7. Fórum

A Fórum a régió legnagyobb bevásárlóközpontjaként a divat igazi fellégvára, találkozási pont. A modern épülettel rengetegen szeretnek fotózkodni, de a high-tech belső tereket is sokan megörökítik Debrecenben.

Fórum

6. Csonkatemplom

Eredetileg debreceni református kistemplom néven ismerhetjük ezt az igazán meghatározó helyszínt Debrecen szívében, amit  eredetileg barokk stílusban építettek, de neoromán stílusban átalakították, és ez a mai napig meghatározza külső megjelenését. Tornyát eredetileg hagymaszerű sisak fedte, de 1907-ben egy óriási szélvész megrongálta ezt. Megjavították, de az alföldi szelek nemsokára teljesen lerombolták. Az építészek, „belenyugodván az isteni akaratba”, kupola nélküli, bástyaszerű kialakítást adtak a toronynak.

5. Békás tó

A Nagyerdő központi parkja a Békás tó, melyet játszótér, pihenőhelyek és sétautak öveznek. A kedvenc helyünk egyik, ah szeretnénk kikapcsolódni, vagy egy chill képet készíteni magunkról. Azt biztos tudtátok, hogy a mesterségesen kialakított tó a benne élő békákról kapta nevét. (Meglepetés!) 

Békás-tó

4. Halköz

A Halköz az a helyszín, ahol fiatalosan és európai módon pezseghet a város. A kiülős, korzó jellegű rész az egyik legszebb helyszín, ha szeretnénk egy kellemes közös fotót, vagy éppen egy modern, divatközpontú sorozatot készíteni.

Halköz

3. Egyetem

Emblematikus helyszín Debrecenben. Az ország legrégebbi, folyamatosan működő felsőoktatási intézménye, amelynek főépülete az egyik legkedveltebb helyszín, ha fotózásról van szó.

Egyetem

2. Nagyerdő

A Debrecen tüdejeként emlegetett Nagyerdő kicsiknek és nagyoknak egyaránt kedvelt úti célja és ugyanilyen fontos helyszíne ha arra kerül sor, hogy lőjenek egy képet. Legyen szó a már tárgyalt Békás tóról, a Medgyessy Sétányról vagy a Botanikus kertről biztos, hogy hangulatos lesz  a fotó.

1. Nagytemplom/Kossuth tér

A helyszín. Ha valaki valaha szeretne egy közös képet Debrecennel, akkor egy ilyen képe biztos lesz. A Sightsmap interaktív térképén szinte pirosan világít a Nagytemplom környéke a sok itt elkészített képtől. Ha még nincs ilyened, ideje egy új meglátásban készítened egyet.

Nagytemplom/Kossuth tér

A képeken szereplő bloggerrel találkozhattok következő meetup-unkon a Nagyerdei Víztoronyban május utolsó napján, aki arról is mesél majd, hogy hogyan lehet felépíteni egy sikeres blogot Debrecenben?