A WAZE segít az Árpád téren is

A hétfői csúcs után kezdődnek a munkálatok az Árpád téren, sávlezárással, útszűkülettel.

Az Új Főnix Terv közlekedési koncepciója alapján 52 debreceni csomópontban lesznek átalakítások a közeljövőben. A cél, hogy gyorsabbá, dinamikusabbá, biztonságosabbá váljon a közlekedés Városunkban. A Polgármester közleményéből kiderült, hogy az átépítések első üteme az Árpád teret és a Nyíl utcát érinti majd. 

Árpád tér

A dinamikusabb közlekedés érdekében plusz sáv kerül kialakításra a templom oldalában, melyen felgyorsulhat a forgalom. A Nyíl utca felől a Kassai út irányába pedig már nemcsak a belső sávból, hanem a középsőből is lehet balra kanyarodni, ezzel segítve a csomópont gyorsabb kiürülését. Jelzőlámpás csomópontot alakítanak ki a a Nyíl utca – Damjanich utca és a Nyíl utca – Nagysándor József utca csomópontjában.

Nyíl utca - Damjanich utca
Nyíl utca - Nagysándor József utca

Mint az ismert az Árpád tér a város egyik legforgalmasabb csomópontja, naponta csaknem 36 ezer jármű halad át rajta. A Nyíl utcát sem kell bemutatnunk egy debreceninek sem, szinte minden nap óriási forgalommal számolhatunk ha arra járunk. A kellemetlenségek és dugók elkerülése miatt a Smart City csapatának és a Waze térképszerkesztőinek hála ez és minden ehhez hasonló átalakítás felkerül a WAZE élő térképére. Ha hétfőn reggel Te is WAZE-t használva indulsz el biztos lehetsz benne, hogy időben értesülsz majd az átalakítások pontos helyéről és idejéről is. 

 

Ha érdekel, hogyan okosítható városunk és még milyen újítások lesznek Debrecen Waze térképén kövess minket Facebookon

További frissítések hamarosan! 

Hiányolsz valamit? Ötleted van? Írj nekünk:

smartcity@edc.debrecen.hu

A Waze motorja Mi vagyunk, azaz a User-ek. Minél többen használjuk, annál több hasznos információ keletkezik, és annál könnyebben juthatunk el A-ból, B-be. A Waze-ben minden arról szól, hogy egyszerre járulsz hozzá a “közös tudáshoz” és egyúttal élvezed is annak gyümölcseit.

Ha többet szeretnél megtudni a Waze-ről és a magyar közösségről látogass el a waze.hu-ra.

Alakítsuk együtt Debrecen térképét, legyetek Ti is Waze felhasználók!

A Waze ingyenesen tölthető le Android és iOS rendszerekre is.