Alakítsuk együtt Debrecen térképét!

Mint arról már a sajtó beszámolt Debrecen kétoldalú együttműködést kötött a világ legnagyobb, 75 millió felhasználóval rendelkező közösségalapú navigációs és közlekedési alkalmazásával, a Waze-zel.

 

Röviden arról mi is a Waze

A világ legnagyobb közösségalapú közlekedés- és navigációs alkalmazása. A környékbeli felhasználókhoz csatlakozva oszthatunk meg valós idejű közlekedés- és útinformációkat, ezzel időt és üzemanyagot spórolva meg.

Már csak azzal, hogy vezetés közben futtatjuk a Waze-t, rengeteg valós idejű forgalmi- és útinformációt küldünk a Waze közösségnek. Ha akarunk aktívan is bejelenthetjük a baleseteket, veszélyeket, út lezárásokat, ellenőrzéseket és minden egyéb eseményt melyeket az úton látunk. A többi felhasználótól figyelmeztetéseket kaphatunk, de megtalálhatjuk a legolcsóbb közeli benzinkutat is. Az alkalmazáson keresztül kapcsolatban lehetünk barátainkkal, megoszthatjuk velük úticélunkat, érkezési időnket.

Folyamatosan frissülő debreceni adatbázis

A Smart City csapatának és a térképszerkesztőknek köszönhetően folyamatosan frissül a Waze debreceni hasznos helyeket tartalmazó adatbázisa. Mik is tartoznak ide? Gyógyszertárak, éttermek, benzinkutak, trafikok, szórakozóhelyek stb.

Első körben az összes gyógyszertár került be az adatbázisba. A keresésen belül a kategóriákban találhatók az adatbázis elemei. A gyógyszertárak pontos neve és helye mellett, megtalálhatjátok az aktuális nyitva tartási időt és a telefonszámukat is. Az útvonaltervezőnek köszönhetően pedig a Waze megadja, hogy milyen messze van tőled a keresett hely, illetve, hogy mikor kell elindulnod az aktuális forgalmat figyelembe véve, sőt még a legközelebbi parkolót is jelzi a rendszer.  

Az összes gyógyszertár a térképen

További frissítések hamarosan! 

Hiányolsz valamit? Ötleted van? Írj nekünk:

smartcity@edc.debrecen.hu

A Waze motorja Mi vagyunk, azaz a User-ek. Minél többen használjuk annál több hasznos információ keletkezik és annál könnyebben juthatunk el A-ból, B-be. A Waze-ben minden arról szól, hogy egyszerre járulsz hozzá a “közös tudáshoz” és egyúttal élvezed is annak gyümölcseit.

Ha többet szeretnél megtudni a Waze-ről és a magyar közösségről látogass el a waze.hu-ra.

Alakítsuk együtt Debrecen térképét, legyetek Ti is Waze felhasználók!

A Waze ingyenesen tölthető le Android és iOS rendszerekre is.