Bemutatkozik a VRPORT

Te töltöttél már csak egy percet is a virtuális valóságban? Próbáltad már milyen hullámvasúton száguldozni a felhőkarcolók között vagy harcolni a zombikkal a világ megmentése érdekében? A VRPORT Virtuális Valóság Stúdió segítségével mindezt már Debrecenben is átélheted.

VRPORT Virtuális Valóság Stúdió Debrecen

A Stúdió 2017. április elején nyitotta meg kapuit az érdeklődők számára a „Jelen van a jövő!” mottóval. Amit kínálunk: lehetőség a jövő megtapasztalására. Azt gondoljuk ugyanis, hogy pár éven belül életünk több területén mindennapjaink része lesz a virtuális technika. Egészségügyben (fóbiakezelés, sebészeti beavatkozás, rehabilitáció), építészetben (tervezés, modellezés), oktatásban, sportban és számos egyéb területen!  Új lehetőségek nyílnak a gondolkodás és a megtapasztalás területén, új képességek alakulhatnak ki, illetve a meglévők javítására, fejlesztésére is lehetőséget ad a virtuális valóság használata.

Virtuális valóság Debrecen belvárosában

De mi is az a virtuális valóság?

Speciális szemüveg segítségével egy számítógép által generált mesterséges környezetbe kerülünk, ahol az agyunk a kapott információkat úgy dolgozza fel, mintha valóban ott lennénk, a kezekben lévő eszközökkel pedig kapcsolatba is léphetünk ezzel a világgal. A technika célja, hogy a valósággal megegyező vagy az ahhoz a legközelebbi érzetet keltse a használóban. A technikai fejlődésnek köszönhetően ez mára maximálisan élvezhető.

Stúdiónkban 100 négyzetméteren 1 darab HTC VIVE és 3 darab OCULUS RIFT várja a virtuális valóságra kíváncsi látogatókat. Szoftvereink listáját folyamatosan bővítjük, hogy a lehető legszélesebb körben fedjük le az igényeket. Felfedező programok, 360 fokos videók, kaland és lövöldözős játékok, mesefilmek, tudományos szoftverek, horror és sport várja a kikapcsolódni, szórakozni, tanulni vágyó érdeklődőket. Tengeri kaland, a világűr felfedezése, barangolás az emberi testben, harc a jövő robotjaival, vagy egy posztapokaliptikus világban küzdelem a zombik ellen, eddig nem látott, nem tapasztalt módon valósulnak meg a virtuális valóság szemüvegek által. A HTC VIVE és az OCULUS RIFT segítségével multiplayer módban a világ bármely részén lévő felhasználóval kapcsolatba léphetünk a virtuális valóságban. A három OCULUS RIFT hálózatba kötve kooperatív és versengő módot kínál.

A Stúdió várja az érdeklődőket egyénileg, társasággal akár baráti összejövetel, szülinapi buli vagy céges rendezvény keretében, de vállaljuk a technika külső helyszínre telepítését is. Prezentálunk települési napokon, vállalati rendezvényeken, oktatási intézményekben is.

Virtuális valóság nyári tábor

Nagy sikerrel vettünk részt az idei PLAY IT rendezvényén és a National Instrument Sporttech napján is. Az országban először szerveztünk virtuális valóság nyári tábort 10 és 16 év közötti fiataloknak. VrOlimpiát hirdettünk, melynek fődíja egy cityboard. Három VR játékban elért összesített eredmény alapján dől el augusztus második felében, hogy ki a győztes. Ezekről és a fent írtakról bővebben a www.vrdebrecen.hu honlapon, valamint a www.facebook.com/vrport.me/ oldalon tájékozódhat és kaphat több információt az érdeklődő.  

Az idősebb korosztály is érdeklődik a virtuális valóság iránt

Beszélhetünk, írhatunk sokat a rendelkezésre álló technikáról, nem fogjuk tudni kifejezni, visszaadni azt, amiről szó van, ami történik velünk. Ma semmi nincs, amihez hasonlítható lenne a headset használata. Két hetven év feletti vendégünk fogalmazta azt meg, hogy nem hitték, hogy életükben még részük lesz ebben, de nagyon hálásak érte! A gyerekeknek, fiataloknak amellett, hogy élmény, tanulási folyamat is, hisz nekik akár munkaeszközük is lehet a jövőben a vr technika. A nyitott, okos felnőtt pedig arra törekszik, hogy minél többet megismerjen az őt körülvevő világból. Ahogyan egy jó filmet, egy pohár finom bort, vagy a nyaralást a családdal nem érdemes kihagyni, úgy ezzel a lehetőséggel is élni kell!

 

VRPort Debrecen

4024 Debrecen, Csapó u. 1-3.

+36709044045

arkanumvrport1@gmail.com