Debrecenbe ért a jövő: E-sportolókat nevelnek a DEAC színeiben

Az áprilisi, e-sporttal foglalkozó meetup-unk után újabb nagy mérföldkőhöz ért el a debreceni közösség. Megalakult a DEAC-Hackers.
Mi is ez pontosan? Olvasd el a részleteket!

DEAC-Hackers
 

Az e-sport a legdinamikusabban fejlődő közösség és - bármilyen hihetetlen - sportág a virtuális térben. Utóbbit mutatja az is, hogy 2024-ben a párizsi olimpián már akár nézhetünk is egymással küzdő „gladiátorokat”.


Éppen ezért nagy dolog, hogy tegnap a Debreceni Egyetem patronálásával megalakult a DEAC-Hackers.
Az e-sport szakosztály létrehozásának motivációja – mint írják alapítói okiratukban - az egyetemi sportélet, az egyetemi kutatás és az elektronikus sportok közötti kapcsolatok kiépítésének támogatása, illetve a terület határainak feszegetése, például a nyílt forráskódú programozás szellemi sportként való értelmezésének felvetésével.

Az e-sport szakosztály vezetője Dr. habil. Szabó József lett, aki feladatát társadalmi munkában látja el. A vezetőségbe tartozik még ezen kívül Dr. Bátfai Norbert, aki kutatási vezetői, Besenczi Renátó, aki szakmai vezetői, Dr. Jeszenszky Péter, aki informatikai és technikai vezetői és Dr. Buda András, aki nevelési vezetői szerepet tölt be.

A szakosztály tervei között szerepel, hogy a 2017/2018-as szezonban versenyeken vegyenek részt, vagy akár szervezzenek is házon belül néhányat, részt vegyenek a kutató, fejlesztő és innovációs tevékenységekben, beindítsák az U12 és U18-as szakosztályt, valamint, hogy fejlesszék az informatikai kultúrát.

Mi, a Debrecen Smart City csapata nagyon örülünk a kezdeményezésnek és keressük a lehetőséget, hogy segítsük a szakosztályt a jövőbeni terveikben, addig személyesen is részt veszünk a fejlődésben:
Az egyik csapattagunk már sportolóvá lépett elő! 

Hajrá DEAC-Hackers!

https://www.facebook.com/groups/DEACHackers