I. Smart City Meetup - Open Data

I. Debrecen Smart City Meetup – Beszámoló

Célunk, hogy kialakuljon Debrecenben egy olyan közösség, amely a város Smart City céljait támogatja, az alulról jövő kezdeményezések kibontakozásának teret ad, az ötlet gazdák között információ áramlást biztosítja. Megfelelően a nemzetközi trendeknek szükséges, hogy az ötletgazdák, informális csoportok találkozzanak, egyeztethessék elképzeléseiket ezzel erősítve a Smart folyamatokat és azok társadalmi kommunikációját a városban.

Az első alkalom tapasztalatai:

Téma: Open Data, Helyszín: Víztorony, 2015.08.27.

Előadók:

Póser Zoltán, Váróczy Zoltán, Töviskes Imre – EDC

Kovács Zoltán – IT Klaszter/Larkbio

Több mint 60 ember vett részt az első találkozón és több mint 90 regisztrált tagja van már az on-line csoportnak. A prezentációk utáni megbeszélésen 30-35 ember volt aktív, ahol vita zajlott több témában és megfogalmazódott támogató kritika, előre mutató kérdések is. 

A helyszínnek és nekünk is ez volt az első ilyen társadalmi programunk. A tapasztalatok alapján ellenőrizni és javítani kell a technikai eszközök használatát, ellenőrzését. A rendezvény pozitív tapasztalata ezen a téren, hogy mind a helyszín, mind az EDC Debrecen – Smart City már csapatként működik és folyamatosan minden erőfeszítést megtettek ezeknek a kihívásoknak a megoldására így egy sikeres rendezvény valósult meg.

I. Smart City Meetup

Tóth László, a Debtech Meetup szervezőjének írásos visszajelzése:

 „Sokan voltak, a témák érdekesek voltak, és álltátok a sarat rendesen mindenféle nehezített körülmény ellenére. Csak így tovább, és ha olyan talpraesettek vagytok minden felületen, mint tegnap, akkor szerintem egész jó dolog sülhet ki a smart city projektből.”

I. Smart City Meetup - Open Data