II. Smart City Meetup - Innovatív városok és lakosok

II. Smart City Meetup - Innovatív városok és lakosok - beszámoló

A Debrecen Smart City Meetup célcsoportja a Debreceni lakosok, szakértők, befektetők, vállalkozók, innovátorok, filozófusok és mindenki, akinek van elképzelése azzal kapcsolatban, hogy milyen legyen a jövő városa. Célunk a Debreceni Smart City törekvések társadalmi és szakmai támogatásához olyan fórum kialakítása, amely segítséget tud nyújtani a fejlesztésekben és társadalmi bevezetésében.

Az okos város koncepció építésével szeretnénk hozzájárulni, hogy városunk a lakosai számára kiemelkedő életminőséget biztosító, fenntartható módon és kiegyensúlyozottan fejlődő, a térség értékeire támaszkodó és az innovációra épülő, nemzetközi szinten is versenyképes gazdasági, oktatási és egészségügyi központtá váljon.

Vendégünk volt Ongjerth Richárd urbanista, várostervező, városkutató, oktató, moderátor, a Magyar Urbanisztikai Tudásközpont ügyvezető igazgatója, a BME Szociológia és Kommunikáció Tanszékének tudományos munkatársa. Témánk az Innovatív várostervezés és ennek kapcsolata a Smart City törekvésekkel, Debrecen és a debreceniek céljaival.

II. Smart City Meetup

Program

18.00 – Köszöntő

Váróczy Zoltán EDC Debrecen, Smart City vezető szakértő

18.10 - Az „okosváros” tervezése

Ongjerth Richárd urbanista, várostervező, városkutató, oktató, a Magyar Urbanisztikai Tudásközpont ügyvezető igazgatója, a BME Szociológia és Kommunikáció Tanszékének tudományos munkatársa

19.00 – Kerekasztal beszélgetés