IV. Smart City Meetup - Startup hét keretében

Startup Hét Debrecenben

A rendezvénysorozatunk célja, hogy összehozzuk a debreceni tapasztalt és most induló vállalkozókat, valamint a vállalkozások iránt érdeklődőket. Az egyhetes programsorozat idejére számos sikeres magyar vállalkozót látunk vendégül, akik szakterületük mellett saját tapasztalataikat is meg fogják osztani a vállalkozásindítások kapcsán.

Mi is az a startup?

A startup kifejezés egy olyan egy olyan vállalatot takarhat, amely nagyon gyors – pár éves – növekedési potenciállal kecsegtet, nem regionális, hanem nemzetközi piacokat céloz és valami innovatív szolgáltatást vagy terméket vezet be, amely hiánypótló. Mindezt minimális saját tőkével, jellemzően magas tudásbázissal a háttérben.

Vagyis fiatal vállalkozókról van szó, akik nagy álmokkal, de még annál is nagyobb erőbefektetéssel dolgoznak a sikerért. Mi most ezt a témát fogjuk körbejárni helyi szereplőkkel egy héten keresztül.

IV. Smart City Meetup

Program:

17:00: kapunyitás

17:30: előadások:

1. Innovatív CSR - előadás és kerekasztal beszélgetés. Résztvevők:

  • Kiss Ákos, CSR szakértő
  • Tóth Gabriella, Community Relations Specialist, National Instruments

Ákos a non-profit szektorból indulva került a versenyszférába. Előadása során kitekint a hazai CSR kultúrára, annak hiányosságaira, és nemzetközi példákon keresztül mutatja be a jó példákat. Hiszi, hogy a megfelelő erőforrásokkal, megfelelő helyen megvalósított CSR programok nem csak a civileknek, a cégeknek, hanem az egész társadalomnak pozitív hozadékot jelenthetnek.

2. IoT – Internet of Things a gyakorlatban - Mérési eszközök és „kütyük” a Smart City életében
Előadó: Barabás Botond, Innovation Program Manager, National Instruments

Botond jól tudja, hogy a jó ötlet bárhonnan jöhet. A National Instruments-szel együtt sikeres projekt, piacképes termék születhet belőle. Náluk nem akadály, ha középiskolás vagy egyetemista vagy! Ez az a hely, ahol ki lehet próbálni, meg lehet valósítani saját elképzeléseidet.

3. Az EDC Debrecen Smart City esszé versenyének eredményhirdetése

IV. Smart City Meetup
IV. Smart City Meetup

Mi a csütörtöki nap célja?

A Smart City Meetup keretein belül teret biztosítunk, hogy a különböző gondolkodású emberek egymásra találjanak és minél több lehetőséget és forrást érjenek el, hogy Debrecenben megvalósulhasson a Smart City koncepció. Rendezvényeinken szakemberek, feltalálók, innovátorok, illetve debreceni lakosok találkoznak, hogy együtt találjanak olyan smart megoldásokat, amelyek mentén Debrecen egy okosabb város lesz.