Rólunk

Debrecen Smart City koncepciója egy intelligens, innovatív, élhető, hatékony, fenntartható, okos, egészséges és tehetős város megteremtése. A város együttműködik az üzleti és non-profit szektorral, a közműcégekkel, tanácsadókkal, a Debreceni Egyetemmel és nemzetközi szervezetekkel, hogy innovatív és környezettudatos technológiai megoldásokat használjon mindennapi feladatai megoldásában és hosszú távú céljai elérésében. A Smart City csapat a következő három területre fókuszál az okos megoldásokat illetően:

Digitális írástudás

Debrecen – Felkészülten a 21. század kihívásaira. A debreceni lakosoknak alanyi jogon jár a digitális írástudás megszerzése. Célunk, hogy az itt élők biztonságosan, személyes adataikat védve képesek legyenek magabiztosan kezelni okos eszközeiket és a mindennapjaik megkönnyítésére használják az elérhető smart megoldásokat. Legyen az e-ügyintézés vagy videokonferencia a rokonokkal.

Energetika

Debrecen – a zöld és takarékos város. Elhivatottak vagyunk olyan smart megoldások felkutatása és alkalmazása mellett, melyek segítségével csökkenthető a város, illetve a lakosok egy főre eső víz- és energiafogyasztása. A legmodernebb technológiák alkalmazásával mérsékeljük intézményeink energiaigényét, ezzel is csökkentve működési költségeinket. A lakosok bevonásával elérhetővé válnak olyan mérési és értékelési rendszerek, amelyek segítenek a háztartások energia- és vízfelhasználásának elemzésében és takarékossági programok kidolgozásában.

Közlekedés

Debrecen – dinamizmus az utakon. Okos eszközöket építünk be a városi infrastruktúrába, melyek segítik a közlekedésszervezést, a kiszámíthatóságot, és dinamikus, balesetmentes közlekedést biztosítanak Debrecen utcáin. Jövőbeni városi fejlesztéseink összhangba kerülnek a közlekedésszervezéssel, ezzel is erősítve a város élhetőségét.