Lakosság Városmenedzsment Technológia
Sorszám: SCP/2015/008

Célja / leírás

A program célja az idegenforgalom igényeinek magasabb színvonalú kiszolgálása, az általános internetes tartalmak: például közösségi oldalak, videómegosztók, skype, és egyéb online felületek szabadon elérhetővé tétele.

Hogyan valósul meg?

A WIFI a Csonkatemplomtól az Emlékkertig terjedő sétálóövezetben, a Hal közben, a Baltazár Dezső téren, a Csapó utcán a Fórum Bevásárlóközpont előtt, illetve a Nagyerdőn, a Békás tó környékén elérhető. Végpontonként minimum 256 Kbp sávszélességű internetet használhatnak az érdeklődők.

Mi szükséges hozzá?

A hálózatot 16 nagy teljesítményű wifi router és két kültéri torony biztosítja. Az eszközök az optikai hálózatra kapcsolódnak. A hálózati eszközök nagyrésze vagy meglévő kandeláberekre, vagy újonnan telepített oszlopokra került A rendszer folyamatos fenntartásához a szolgáltatókkal való rendszeres kapcsolat és az előfizetés biztosítása.

Ki működik közre?

Debreceni Önkormányzat

Mi az eredménye?

A rendszer 2013. június végéig tesztüzemben működött, addig voltak rövidebb leállások a szolgáltatásban és a lefedettségi terület is változhatott. Júliustól indult az üzemszerű működés. A szolgáltatás Debrecen turisztikai szempontból leglátogatottabb övezeteiben - a belvárosban és a Nagyerdőn - érhető el.

Értékelés

A projekt illeszkedik Debrecen Smart City stratégiájához. Ez az infrastrukturális fejlesztés Debrecen modern város koncepcióját erősíti, a városi WiFinek köszönhetően a lakosság és idelátogató turisták számára könnyedén elérhetőek az online tartalmak és alkalmazások amelyekkel a könnyedebbé, élvezetesebbé válik Debrecenben töltött idejük.

Csonkatemplomtól az Emlékkertig terjedő sétálóövezetben
Hal köz
Baltazár Dezső tér
Csapó utcán a Fórum Bevásárlóközpont előtt
Parkerdő-Békás tó