Waze közösségi navigációs térkép alkalmazás

Lakosság Városmenedzsment Technológia
Sorszám: SCP/2017/003

Célja / leírás

A projekt célja, hogy Debrecen közlekedése dinamikusabbá, gyorsabbá váljon. A WAZE közösségi navigációs applikáció segítségével 5 percet mindenki megspórolhat az utazási idejéből és elkerülheti a traffipaxokat. A WAZE használatával Debrecen legrészletesebb autóstérképéhez juthatsz.  

Hogyan valósul meg?

Már csak azzal is, ha a Waze futtatása mellett autózunk, rengeteg valós idejű forgalmi- és útinformációval látjuk el a közösséget. De aktívan is jelenthetjük a baleseteket, veszélyeket, közúti ellenőrzéseket és egyéb eseményeket, amelyeket az úton látsz. A többiektől figyelmeztetéseket kaphatunk de akár megtalálhatjuk a legolcsóbb benzinkutakat is. Sőt hozzáadhatjuk barátainkat, megoszthatjuk úticélunkat, vagy folyamatosan informálhatjuk a többieket az érkezési időnkről.

Mi szükséges hozzá?

iOS és Android rendszerű okostelefonokon / tableteken is teljesen ingyen, könnyen, kis adatforgalommal használható az applikáció. A WAZE mindennapos futtatása végtelenül egyszerű, bárki könnyen percek alatt elsajátíthatja használatát.

Ki működik közre?

  • Az EDC Debrecen Smart City csapata
  • Debrecen Önkormányzata
  • WAZE

Mi az eredménye?

Jelenleg a Waze közösségi térkép Debrecen legrészletesebb autós térképe, amely hasznos helyekkel, valós idejű forgalmi adatokkal és traffipaxok pontos helyével segíti a Debrecenben közlekedő autósokat eljutni a legrövidebb idő alatt A-ból B-be, pénzt és időt spórolva ezzel.

 Az alábbi linkekről letölthető az applikáció: 

https://itunes.apple.com/us/app/waze-navigation-live-traffic/id323229106?mt=8

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.waze&hl=hu

 

 

Értékelés

A projekt illeszkedik Debrecen Smart City stratégiájához, ugyanis egyik legfontosabb fókuszterületünknek tartjuk a közlekedést. A debreceni user szám folyamatos növekedésével egyre dinamikusabbá válhat városunk közlekedése.