Jegykiadó automaták

Lakosság Városmenedzsment Technológia
Sorszám: SCP/2015/016

Célja / leírás

A DKV Zrt. 10 jegykiadó automatát telepített a 2-es villamos vonalán a „Debrecen városi villamoshálózat fejlesztése (2-es vonal)” tárgyú projekt részeként. Az automaták üzembeállításával kényelmesen, egyszerűen lehet a nap 24 órájában jegyet és bérletet váltani.

Hogyan valósul meg?

A készülékek a jegy- és bérletvásárláson túl általános információkat adnak több nyelven a helyi járati értékszelvényekről, vásárlási feltételeiről, használatukról és azok érvényességéről. Az automaták nyújtotta szolgáltatást 10 megállóhelyen vehetik igénybe az utasok. A jegykiadó automaták üzembehelyezése 2015. július 6-án kezdődött el, majd a 30 napos tesztidőszak alatt az utasok már teljes körűen használhatták az automaták nyújtotta szolgáltatásokat.

Mi szükséges hozzá?

„Debrecen városi villamoshálózat fejlesztése (2-es vonal)” - KÖZOP-5.2.0-07-2008-0001 pályázati forrásból valósult meg.

Ki működik közre?

DKV Debreceni Közlekedési Zrt., AQUIS IT Services Kft.

Mi az eredménye?

A non-stop üzemelő, érintőképernyős automaták használata rendkívül egyszerű, néhány érintéssel vásárolhatjuk meg a DKV Zrt. járatain használható szinte valamennyi értékszelvényt. A készülékek pénzérmét és akár nagy címletű bankjegyet is elfogadnak és vissza is adnak, mindemellett bankkártyával is lehetséges a fizetés.. Az automata egyszerűsített számla kiállítására is alkalmas egy ügyfélkód megadásával. Ezt a kódot az Ügyfélszolgálaton történő előzetes, személyes regisztráció során kapják az utasok, cégek melynek megadásával a vásárlást követően egy gombnyomással, közvetlenül kinyomtatható lesz a számla az automatából.

Értékelés

A jegykiadó automatáknak telepítése kulcsfontosságú lépése volt az élhető város egyik fontos elemének, az egyszerű és hatékony tömegközlekedésnek a fejlesztésének.

Az automatákat nemcsak a helyi lakosok, de a külföldről érkező, városunkba látogató turisták és diákok is könnyen használhatják, az értékszelvény megvásárlására 8 nyelven van lehetőség. A projekt támogatja a turisták tájékoztatását is illetve lehetőséget ad bármilyen biztonsági papírt igénylő jegynyomtatási szolgáltatással való bővítésre.

Kálvin tér
Doberdó utca irány
Csemete utca
Doberdó utca irány
Nádor utca
közös peron
Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium
Doberdó utca irány
Árpád Vezér Általános Iskola
Nagyállomás irány
Károlyi Mihály utca
Nagyállomás irány
Dienes László Gimnázium
Nagyállomás irány
Dózsa György utca
Nagyállomás irány
Hunyadi János utca
Nagyállomás irány