URBACT Virágzó városok

Lakosság Városmenedzsment Technológia
Sorszám: SCP/2019/09

Célja / leírás

A mobilitás a különféle várospolitikák megegyező eleme: a "Virágzó városok" összekapcsolja a mobilitást a gazdasági jóléttel, az elérhetőséggel, a befogadással, a részvétellel és az egészséggel, hogy ösztönözze a változást a vonzóbb és rugalmasabb városok felé.

Hogyan valósul meg?

Az URBACT akcióterv hálózatai javítják a fenntartható helyi politikákat az integrált akciótervezésen és az Európai városai közötti szervezett ötletcserék és tanulás folyamatán keresztül. A Thriving Streets, vagyis a “virágzó utcák” egy tíz városból álló hálózat, amely a városi környezetben gazdasági és társadalmi szempontból a fenntartható mobilitás javítása érdekében közösen dolgozik testreszabott stratégiák és akciótervek kidolgozásában.
A Thriving Streets figyelembe veszi a mobilitással kapcsolatos városi politikai kihívásokat, mint például az egészség, az akadálymentesség, a gazdasági jólét, a befogadás és a részvétel az új felhasználó-orientált mobilitási minták kialakítása és a rugalmasabb és élhetőbb városok felé történő váltás ösztönzése érdekében.
Az URBACT III projektet az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozza.

Ki működik közre?

Antwerpen (Belgium), Nova Gorica (Szlovénia), Igoumenitsa (Görögország), Parma (Olaszország), Santo Tirso (Portugália), Nagyvárad (Románia), Debrecen (Magyarország), Klaipeda (Litvánia), Radom (Lengyelország), London Southwark (Egyesült Királyság)

Mi az eredménye?

Városi területek fenntartható mobilitásának javulása.